Menu Sluiten

Kosten Van Brandwerende Beglaasde Doorslaande Deuren

Firedoors is de partner voor het ontwerp van uw brandwerende glasconcepten in hout, staal of aluminium. Uw project behartigen wij van vóór aanbesteding tot aan oplevering, waarna ook onderhoud en nazorg aan bod komen.

35008043500804

More info

tags: Bedrijven Brandwerende Beglaasde Doorslaande Deuren – Branddeuren Plaatsen – Brandwerende Beglaasde Doorslaande Deuren – Brandwerende Beglaasde Doorslaande Deuren Deinze – Brandwerende Beglaasde Doorslaande Deuren West Vlaanderen – 

Wenst u meer info over kosten van brandwerende beglaasde doorslaande deuren kijk dan vlug op https://www.firedoors.be/ | Kosten Van Brandwerende Beglaasde Doorslaande Deuren

Deuren Kosten van Brandwerende Beglaasde Doorslaande Deuren

Bij het bouwen of renoveren van een gebouw komen er vele aspecten bij kijken, waaronder ook de deuren. De keuze voor de juiste deuren is belangrijk, vooral als het gaat om brandveiligheid. Een veel voorkomend type brandveilige deur zijn de brandwerende beglaasde doorslaande deuren. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten van deze deuren? In dit artikel geef ik je een overzicht van de prijzen en waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van brandwerende beglaasde doorslaande deuren.

Wat zijn brandwerende beglaasde doorslaande deuren?

Brandwerende beglaasde doorslaande deuren zijn deuren die zorgen voor een veilige doorgang in geval van brand. Deze deuren zijn uitgerust met glaspanelen en hebben een brandwerende functie van 30 tot 120 minuten. Dit betekent dat ze gedurende een bepaalde tijd weerstand bieden tegen brand, waardoor vluchtwegen veilig kunnen worden gebruikt en het vuur wordt tegengehouden.

De beglazing in deze deuren is van cruciaal belang, omdat het voorkomt dat vuur en rook zich verspreiden. Het glas in deze deuren is namelijk speciaal behandeld en kan temperaturen boven de 1000 graden Celsius weerstaan. Hierdoor blijft het glas intact en kan de deur zijn brandwerende functie behouden.

Welke factoren bepalen de kosten?

De kosten van brandwerende beglaasde doorslaande deuren kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder worden de meest bepalende factoren op een rijtje gezet.

Type glas

Het type glas dat gebruikt wordt in de deuren is een belangrijke factor in de kosten. Er zijn verschillende soorten glas beschikbaar, elk met hun eigen prijskaartje. Zo is gelaagd glas duurder dan enkel glas, maar biedt het wel betere isolatie en veiligheid. Ook het toevoegen van extra eigenschappen aan het glas, zoals geluidswering of zonwerende eigenschappen, kan de kosten beïnvloeden.

Brandwerendheid

Zoals eerder genoemd, hebben brandwerende beglaasde doorslaande deuren een brandwerende functie van 30 tot 120 minuten. Hoe langer de deur weerstand moet bieden tegen brand, hoe hoger de kosten in het algemeen zijn. Dit heeft te maken met het gebruik van dikkere en zwaardere materialen, wat resulteert ineen hogere prijs.

Afmetingen en design

De afmetingen en het design van de deuren zijn ook van invloed op de kosten. Hoe groter en complexer de deuren, hoe hoger de prijs. Dit heeft voornamelijk te maken met de kostbare productiemethoden die nodig zijn voor maatwerk en speciale ontwerpen.

Wat zijn de gemiddelde kosten?

Over het algemeen liggen de kosten voor een brandwerende beglaasde doorslaande deur tussen de 1000 en 5000 euro per stuk. Dit is een ruime schatting, omdat de kosten sterk kunnen variëren afhankelijk van bovengenoemde factoren. Het is daarom verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten voor jouw specifieke wensen.

Andere belangrijke punten om rekening mee te houden

Naast de kosten zijn er nog enkele andere belangrijke punten waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van brandwerende beglaasde doorslaande deuren.

Certificering

Het is van groot belang dat de deuren die je aanschaft voldoen aan alle veiligheidseisen en certificeringen. Certificeringen geven aan of de deur daadwerkelijk de brandwerendheid biedt zoals vermeld en of het glas in de deur getest is op hittebestendigheid. Kies daarom altijd voor gecertificeerde deuren, zodat je zeker weet dat je de juiste deur in huis haalt.

Onderhoud

Brandwerende beglaasde doorslaande deuren moeten regelmatig onderhouden worden om hun functie te behouden. Dit betekent onder andere dat het glas schoon gehouden moet worden en dat scharnieren en sloten goed werken. Houd hier dus rekening mee bij het bepalen van de kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Conclusie

Bij het kiezen van brandwerende beglaasde doorslaande deuren is het belangrijk om de kosten in overweging te nemen, maar ook om rekening te houden met factoren als type glas en certificering. Door offertes op te vragen en goed te vergelijken, kun je de juiste deur vinden die past bij jouw budget en wensen. Vergeet ook niet om rekening te houden met het onderhoud van de deuren, zodat ze hun brandwerende functie kunnen blijven behouden. Met veilige deuren kun je met een gerust hart iedere dag gebruik maken van je gebouw, wetende dat de brandveiligheid goed geregeld is.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Kosten van brandwerende beglaasde doorslaande deuren

!–StopPubText–>.